Blogg

Läs det senaste från vår blogg

Här bjuder vi på kunskaper och nyheter om den senaste tekniken och utvecklingen. 

Alla Content Marketing SSL Säkerhet Webbdesign
Google Data Studio Tips

2020-10-13

Tips för att lyckas med Google Datastudio

Google Data Studio har du kanske hört, men vad gör det egentligen? Med Data Studio kan du visualisera den så ofta komplexa data som finns i Google Analytics till att bli mer användarvänlig och kundanpassad. Genom detta får du mycket mer överblick över trafiken på din hemsida och hur den beter sig.

Wcag

2020-09-06

Vad innebär WCAG?

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) är internationellt etablerade riktlinjer för tillgängligt innehåll på webben. Detta för att underlätta för den femtedel av befolkning som lider av någon form av funktionsnedsättning som kan påverka hur de kan surfa webbplatser, exempelvis synskada eller begränsad rörlighet. Allt detta ryms inom ”Lagen om digital tillgänglighet” som innehåller bestämmelser och riktlinjer kring vilken nivå av tillgänglighet som krävs av en webbplats tillhandahållen av en offentlig aktör som exempelvis, myndigheter, skolor eller kommuner.

Seo Trender 20201

2020-08-18

Viktiga SEO-trender under 2020

Det är ingen nyhet att Google ständigt uppdaterar sin algoritm för hur de rankar hemsidor på sin sökmotor. Det kluriga är dock att de sällan delar med sig utav vad dessa uppdateringar innehåller. Men över hela världen pågår ständigt diskussioner kring vad som funkar och inte funkar och det kan vara bra att följa dessa för att få en bättre hint kring vad som anses vara “best practice” just nu. I detta inlägget kommer vi att ta upp några viktiga trender inom SEO för 2020 som man bör ha koll på om man vill ranka högt och dominera på SERPen. Men viktigast av allt är att följa de justeringar man gör och se vad utfallet blir.     

Ir Hemsida

2020-08-10

IR-hemsida – Så lyckas du

IR, eller Investor Relations som det står för, handlar generellt om att bygga förtroende för ett bolag mot en finansiell marknad med korrekt och transparent information. För små- och mellanstora bolag kan det vara en stor kontrast till den vardagliga kommunikationen då det finns många externa krav på hur det ska gå till. På sin vanliga hemsida är det få som lyfter på ögonbrynen om man glömmer att lägga ut veckans nyhet, men på en IR-hemsida kan det få stora konsekvenser i form av böter m.m. Därför är det väldigt viktigt att ha en strukturerad plan för sin IR-hemsida. Men det gäller att ha ett dubbelt perspektiv där man både tänker på vilka regler som gäller och på kommunikation med investerare samt kapitalmarknaden. Nyfiken på hur du lyckas? Nedan listar vi några tips som kan göra stor skillnad för din IR-hemsida.

Digital Marknadforing Corona

2020-07-12

Digital marknadsföring under Corona - Så lyckas du!

Det råder ingen tvekan om att coronavirus har satt sin prägel på historien och förändrat vardagen för många företag. Frågan är snarare, hur ser världen ut när det är över? Jag tror den mer eller mindre kommer se ut som den gör nu ur ett marknadsföringsperspektiv. För detta är ingen parantes utan en permanent förändring.

Google Shopping 1

2020-04-29

Nu kan du snart synas gratis på Google Shopping

Google gick förra veckan ut med att företag och e-handlare snart kommer kunna lista sina produkter på Google Shopping helt gratis. Tidigare har plattformen krävt betalning för att synas med produktannonser men öppnas nu upp för mindre aktörer som inte har kunnat eller varit villiga att betala. Bakom beslutet finns flera anledningar. Bl.a. handlar det om att Amazon tagit stora marknadsandelar inom produktsök, men timingen för ändringen kommer också som glada nyheter i en tuffare tid när Google vill hjälpa företag att få ut sina produkter till kunderna på nätet.

Jobbar Hemifran

2020-04-06

Så lyckas du med kommunikationen när Sverige jobbar hemma

Det kan inte ha undgått någon att vi just nu lever i en stormig tid. Det finns mängder med saker att oroa sig för: covid-19, sjukvårdens belastning, arbetslöshet och den allmänna ekonomin. Du som driver ett litet eller mellanstort företag har säkert extra anledning att vara orolig då denna grupp av verksamheter är extra känslig när konjunkturen viker. När känslan av ”kris” eller ”panik” infinner sig är det också lätt att man upplever maktlöshet. Men oavsett vilken situation du befinner dig i gör du bäst i att fokusera på de parametrar du kan påverka. En av dessa är de nya digitala kommunikationsstrategier som krävs när Sverige jobbar hemma och här kan du bli en vinnare.

Wordpress Sakerhet

2020-03-30

Hur säkert är Wordpress?

Har din Wordpressida blivit hackad? Om så är fallet är du knappast ensam. 90 % av ALLA hemsidor som hackas är just Wordpress. Visserligen är det världens mest spridda CMS men det har både sina för- och nackdelar. Wordpress är spritt över hela världen med hundratusentals olika plugin som gör systemet till vad det är, och det är just detta som är problemet. Som världens största CMS är det väldigt exponerat mot hackerattacker då genomslaget blir så stort. Utöver detta krävs det ofta en rad olika plugin för att CMS:et ska motsvara de behov du som kund har. Ofta kan pluginet förbättra din SEO, skapa redirects, komprimera bilder eller hantera anmälningar men det blir också en extern säkerhetsrisk.

Skapa Leads

2020-02-17

Så skapar du leads via LinkedIn

Ofta snackas det om att det är bra för ”affärerna” att synas på LinkedIn, men vad innebär det i praktiken? Och hur kan en kundresa se ut från att man varit synlig på LinkedIn till att man faktiskt får respons i form av leads?

Do Something Reative Everyday

2020-01-16

7 innovativa trender för webbdesign 2020

2019 är slut och vi har precis gått in i ett nytt decennium. I vissa avseenden kanske man trodde att vi skulle vara ännu längre fram i den tekniska utvecklingen vid detta årtal än vad vi är, och i vissa avseenden är utvecklingen mycket längre fram än vad vi har kunnat ana. Givetvis påverkar omvärlden hur den grafiska designen utvecklas. Utvecklingen skapar dels strävan mot att blicka tillbaka mot det genuina och de mänskliga formerna. Samtidigt bryter utvecklingen också nya barriärer där ny teknik skapar experimentell design ur den avancerade skolan.

Hör gärna av dig!

Inka Og

Vi på webbyrån INKA i Malmö är okomplicerade människor som gärna träffas över en kopp kaffe för att prata hur vi kan utveckla just ert företag digitalt. Under årens lopp har vi byggt hundratals webbplatser och vi vet vad som krävs för att lyckas i olika projekt.

Övriga frågor